2017-03-23 13:36:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Sevil Dinçer İşoğlu’nun Biyomalzeme Çağrı Programı-Nanobiyoteknoloji kapsamında sunmuş olduğu araştırma projesi, ilgili alanında TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen 8 projeden biri oldu. Meme kanserinin tedavisine yönelik özgün nanotaşıyıcıların hazırlanarak, in vitro ve in vivo etkinliklerinin inceleneceği proje, Abdullah Gül Üniversitesi’nin yöneticiliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Kırıkkale Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilecek.

Projede Doç.Dr. Sevil Dinçer İşoğlu ve Y.Doç.Dr. İ. Alper İşoğlu (AGÜ) nanotaşıyıcı hazırlanmasında; Prof.Dr. Yusuf Baran (AGÜ-İYTE) taşıyıcıların in vitro etkinliklerinin incelenmesinde; Prof.Dr. Siyami Karahan, Prof.Dr. Mustafa Türk, Y.Doç.Dr. Hüsamettin Ekici (KÜ) taşıyıcıların in vivo etkinliklerinin incelenmesi aşamalarında yer alacak. 36 ay devam edecek proje yüksek bir araştırma bütçesini AGÜ ve ortaklarına kazandıracak.