0000-00-00 00:00:00

Bilfen Liseleri’nin gelenekselleşen Kariyer Günleri’nin İskenderun ayağındaki ilk organizasyonuna AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Baran, Doç.Dr. Sevil Dinçer İşoğlu, Y. Doç. Dr. Mona El Khatib, Y. Doç. Dr. Alper İşoğlu, Y. Doç. Dr. Zenmei Ohkubo ve Araş. Gör. Yağmur Kiraz katıldı.

26 Nisan 2016 tarihinde Özel İskenderun Bilfen Lisesi’nde  iki oturumda gerçekleşen söyleşilerin ilk oturumunda Prof. Dr. Yusuf Baran “Bilim ile Geleceği Şekillendirmek” ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” başlıklı iki sunum gerçekleştirdi. Kendi kariyer yolculuğundan da örnekler veren Dr. Baran, gençlerin vizyonlarına katkıda bulunarak; dünyamız ve geleceğimiz için bilimin önemine vurgu yaptı. Yine aynı oturumda söz alan Araş. Gör. Yağmur Kiraz ise “Yaşam Bilimlerinin Nobelleri” başlıklı sunumuyla lise öğrencilerine Nobelli bilim insanları tanıttı.

İkinci oturumda sunum gerçekleştiren Y. Doç. Dr. Mona El Khatib “Kanser Biyolojisi” başlıklı sunumuyla öğrencilere kanser hastalığı ve mekanizmaları hakkında bilgiler verdi. Ardından Y. Doç. Dr. Alper İşoğlu “Doku Mühendisliği” sunumuyla bu alandaki uygulamalara örnekler vererek lise öğrencilerinin bu alandaki sorularını cevapladı. Y. Doç. Dr. Zenmei Ohkubo ise “Kan ve Kan Hastalıkları” konulu sunumu bile biyolojik çalışmaların bilgisayar temeliyle nasıl gerçekleştirildiğini anlatarak kendi çalışmalarından da örnekler aktardı. Son olarak söz alan Y. Doç. Dr. Sevil Dinçer İşoğlu “Biyomühendislik” sunumuyla bu alandaki çalışmaları anlatarak, bu mesleğin gelecekteki ve şimdiki uygulamaları hakkında bilgiler verdi.