0000-00-00 00:00:00

AGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran Küresel Genç Akademi’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Üniversitemiz, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Küresel Genç Akademi’nin Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

Yürütme Kurulu Üyeliği seçimleri, Hollanda’nın Eindhoven kentinde düzenlenen Küresel Genç Akademi’nin Senelik Genel Kurulu Toplantısı’nda gerçekleştirildi. Seçimlerde diğer üyeler taarfından aday gösterilen Prof. Dr. Yusuf Baran, Küresel Genç Akademi’nin Yürütme Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir. Yönetim kurulu üyesi olarak temel sorumluluk alanı Asya kıtasında bulunan Ulusal Genç Akademiler ile diyalog kurmak ve mevcut ilişkileri güçlendirmek, Asya kıtasında yeni genç akademilerin kurulmasını desteklemek ve Küresel Genç Akademi’nin basın ile ilişkilerini düzenlemek ve yönetmektir.

Uluslararası işbirlikleri ve projeleri ile tüm dünyadan genç bilim insanlarının problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyan Küresel Genç Akademi’nin, 70’ten fazla ülkeden 200 seçkin bilim lideri üyesi bulunmaktadır. Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yanısıra 9 kişilik yönetim kurulu üyeliğine, Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya, Kenya, Filipinler, Kanada, Bangladeş, İngiltere, ve Hollanda’dan da genç bilim liderleri seçilmiştir.